woensdag, 24 augustus 2016 11:06

Collectie A/W 2016 Rebel by Angelo Seminara

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Collectie A/W 2016 Rebel by Angelo Seminara

Rebel is ontstaan uit de fascinatie voor de grafische elementen uit de jaren tachtig. Het komt spontaan en rechtstreeks, met de kracht van ideeën die ontstaan zijn uit zorgvuldig onderzoek. De inspiratie komt vanuit street art, de graffiti en muurtekeningen die diepe gedachten ontwaken met de energie van de kleuren. Deze kunstvorm is uit de musea ontsnapt, te zien op muren en trottoirs waar dagelijks duizenden onbekenden voorbij komen. Hierdoor wordt deze kunstvorm voor iedereen toegankelijk. 

Voor iedereen

Een vrouw kan gedurfd zijn, exuberant zonder haar vrouwelijkheid te verliezen. Ze kan assertief zijn en zich onderscheiden. Ze kan zich elke dag opnieuw fantastisch voelen en zichzelf zijn. Rebel is voor iedereen! 

Om dit idee te realiseren heeft Davines Artistic Director, Angelo Seminara, samen met Edoardo Paludo, International Creative Colour Ambassador, het nieuwe innovatieve kleuringssysteem Mask with Vibrachrom™ toegepast om de virtuositeit van kleur in zijn schijnbare eenvoud te tonen. 

Mask with Vibrachrom biedt een hoog verzorgend vermogen en kleuren die buitengewoon glanzend zijn en lang houden dankzij een meer gelijkmatige penetratie van de kleur in de haarstructuur. 

Kleur!

Kleur is de hoofdrolspeler van de ogenschijnlijke pracht van deze collectie, maar het is niet compleet zonder de coupe en styling die volledig op elkaar afgestemd zijn en bijdragen aan de harmonie van het eindresultaat. De styling, met Your Hair Assistant producten, versterkt de kwaliteit van de kleur waardoor de vorm van het gezicht meer tot zijn recht komt. Deze collectie bevat extreme en uitbundige volumes, duidelijke en glanzende steile looks, matte texturen spelen met contrasterende kleuren, krullen en levendige slag. 

Your Hair Assistant producten zijn de ideale tools om deze looks te creëren. Elk product bevat exclusieve en hoogwaardige formules die het resultaat zijn van de ontwikkeling en expertise van Angelo Seminara en de innovatieve spirit van de Davines onderzoekslaboratoria. Bescherming tegen warmtebronnen en vocht en het verkorten van de droogtijd zijn essentiële elementen voor elke look. Alle producten van Your Hair Assistant bereiden het haar voor op de toepassing van de daaropvolgende producten waardoor de prestaties van de vorige verbeteren. 

Hair: Angelo Seminara Davines Artistic Director  | Colour: Edoardo Paludo Davines International Creative Colour Ambassador  | Make up: Daniel Kolaric  | Photographer: Andrew O’Toole  | Stylist: Niccolò Torelli 

donderdag, 11 augustus 2016 09:32

HAARkunstenaar Toya Velberg

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
HAARkunstenaar Toya Velberg

Interviews met de créme de la créme van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega die hij of zij bewondert. Haarstyliste Hester Wernert-Rijn van  MOGEEN gaf het ‘stokje’ door aan de kersverse Coiffure Award winnares La Toya Velberg van MOGEEN. 

Hoe ben je ooit begonnen?
Eigenlijk wilde ik nooit kapper worden, ik vond dat meer een typisch meisjes ding en zo was ik helemaal niet. Maar ik wist niet wat ik wilde, had geen zin om door te leren en mijn zusje zat al op de kappersschool. Ik begon misschien niet zo gemotiveerd, maar dat werd ik heel snel anders. Ik vond het leuk en merkte ook dat ik het kon! Ik was heel jong, 15 toen ik begon. Ik liep stage in het dorp waar ik woonde. Later ging ik in Rotterdam werken en dat was heerlijk. Ik werd heel vrij gelaten en mijn baas gaf mij alle ruimte. Zo mocht ik ook gaan free-lancen bij Sebastian. Daar leerde ik Siko (van Berkel, red.) en Hester (Wernert-Rijn, red.) van MOGEEN kennen en the rest is history! Dat is nu zo’n 2,5 jaar geleden en de overstap nar MOGEEN is een van de beste beslissingen in mijn leven geweest. Inmiddels werk ik daar nog steeds als topstylist, ben ik verantwoordelijk voor het Nederlandse creatieve team van Sebastian en reis ik veel voor mijn werk!

Wat spreekt je aan in het kappersvak?
Ik had me vroeger nooit gerealiseerd dat je ook na school nog dagelijks zoveel leert. Ik werk met allemaal creative minds om me heen en je leert en deelt continue met elkaar. Je moet daar natuurlijk wel voor openstaan, maar ik heb het geluk dat ik in zo’n fijne insperende omgeving werk. 

Werk je voor shows of magazines?
Ik assisteer Hester vaak bij shows voor Sebastian of shoots en ik heb ook veel met Siko gewerkt.

Reis je vaak voor je werk?
Ja, voor Sebastian reis ik de hele wereld rond. Het leuke is dat ik merk dat taal helemaal geen barrière hoeft te zijn om contact te maken met haarstylisten uit andere landen. Soms zijn er tolken aanwezig, maar vaak maakt het niets uit omdat haar communiceert! Je kunt met kappers onder elkaar communiceren dmv de ‘hairdresser language’ ook al kom je niet uit hetzelfde land of spreek je dezelfde taal.

Voor welke celebs heb jij het haar verzorgd?
Ach, iedereen is tegenwoordig Bekende Nederlander, haha. Het boeit mij totaal niet of je een bekende Nederlander bent of niet, iedereen heeft een persoonlijkheid en een verhaal. Bij MOGEEN komen zeker veel ‘bekende nederlanders’. Voor mij maakt het geen verschil of je bekend bent of niet.

Wat is het hoogtepunt uit je carrière?
Ja, dat was toch wel de Coiffure Award die ik in de categorie Heren heb gewonnen dit jaar! Het was de 1e keer dat ik meedeed en ik wist natuurlijk dat ik genomineerd was, maar toen ik mijn naam hoorde noemen ging er wel wat door me heen. Ik zie het toch als een stuk erkenning voor waar ik al lang mee bezig was. Ik was wel heel erg blij met mijn inzending, maar omdat het naar een vakjury gaat, moet je toch maar afwachten wat zij ervan vinden. Het is toch een kwestie van smaak. En dat ik in het Internationale team van Sebastian zit is voor mij ook echt een hoogtepunt.

Creaties-van-la-toya

Knip je ook nog ‘gewone’ klanten?
Ja, mijn focus ligt heel erg op MOGEEN en mijn klanten. Mijn ideale klant staat open voor advies en is bereid om samen te kijken hoe we het haar mooier kunnen maken. Knippen is heel intiem en daarom is connectie met je klant belangrijk. Als het echt niet klikt, kan ik me daarom wel voorstellen dat ik een klant naar iemand anders doorverwijs.

Wat vind je het leukst om te doen?
Het complete plaatje vind ik het leukst. Het maakt me niet uit of een klant man of vrouw is, ik gebruik graag verschillende tools zoals de schaar en een blade. Hiermee kan ik als een soort beeldhouwer met het haar omgaan.

Wat is volgens jou de meest voorkomende ‘haarmisser’?
Ik houd van natuurlijk vallend haar en als het te veel gemanipuleerd is met stylingproducten en eruit ziet als een suikerspin, kan ik wel gruwelen. Soms zie je haar dat gewoon too much is, waar alle sex uit is gehaald.

Wat is jouw ‘trade mark’?
Simpel mooi sexy haar met een beetje edgy feel. Ik houd erg van de natuurlijke beweging in het haar.

Wat is je favoriete product en waarom is het zo bijzonder?
Ik gebruik graag de Craft Clay van Sebastian. Die is geïnspireerd op klei en heeft een mooi mat effect. Het is een rauw en veelzijdig product. En bij fotoshoots gebruik ik graag Zero Gravity van Sebastian. Dat is een lichte hairspray die het haar mooi laat bewegen. En er  komt een nieuw product uit van Sebastian waar ik nog niets over mag zeggen, maar dat nu al mijn favoriet is!

Van welke beroemdheid zou je het haar willen doen en waarom?
Kate Moss! Zij is zo veelzijdig; ze is vrouwelijk en rock&roll met een edge. Het lijkt me een enorme uitdaging haar haar te mogen doen. En Johnny Depp zou ik ook wel als klant willen. Hij geeft mij hetzelfde gevoel.

Wat is je favoriete film / stad / mode ontwerper?
Ik houd van Japanse films om wat ze daar met het haar doen. En van art & cult films zoals Amélie. Een film moet bij mij gevoel en inspiratie oproepen. Mijn favoriete stad is zonder twijfel New York. Die stad geeft me geweldige energie, leeft altijd en heeft zoveel te bieden. Van het edgy Brooklyn tot het mondaine Fifth Avenue.  Ik houd erg van mode uit Japan en Scandinavië, zoals de street style van Deense ontwerpers. Yamamoto blijft mooi! 

Waar haal je je inspiratie vandaan. En heb je naast je werk nog hobby’s?
Ik haal veel inspiratie uit contacten met mensen die ik tegenkom, vooral als ik op reis ben. Van een straatmuzikant to een stylist, inspiratie komt soms uit een heel onverwachte hoek. 

inds kort doe ik aan hardlopen en dat bevalt erg goed. Na een dag hard werken is dat de perfecte manier om je hoofd leeg te maken. Of ik wil ook nog weleens keihard dansen na een drukke periode.

Van welke collega/kapper heb je het meest geleerd?
Hester en Siko, allebei. Ik kan niet kiezen. Zij hebben mij enorm veel geleerd en geïnspireerd.

BRON: WieWatHaar

donderdag, 11 augustus 2016 09:23

3 VRAGEN AAN JEAN VAN ROSSUM

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
3 VRAGEN AAN JEAN VAN ROSSUM

Wij stelden dit keer onze 3 vragen aan:

JEAN VAN ROSSUM, THE BARBERSTATION, NIJMEGEN

1. VAAK GEHOORD COMPLIMENT

Dat klanten zich op hun plek voelen bij ons. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het herenvak en knippen old school zoals het hoort. Veel mannen willen dat!

2. BESTSELLER

De pommade op waterbasis van ons eigen merk Barberstation

3. POPULAIRE BEHANDELING

Knippen met baard bijwerken. We lopen dan alle contouren langs en modelleren de baard. Daar is nu veel vraag naar.

Fotograaf: Vincent Boon 

dinsdag, 02 augustus 2016 21:47

HAARkunstenaar Bertus Barbier

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
HAARkunstenaar Bertus Barbier

Serie interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. Dit keer is de beurt aan de eigenzinnige, bevlogen HAARkunstenaar Bertus, mede-eigenaar van barbershop Schoren Haarsnijder & Barbier.

Pagina 1 van 92

Nog geen TOPHAIR Magazine abonnee? Profiteer nu!

Nog niet bekend met TOPHAIR Magazine? Probeer dan 3 nummers op proef voor slechts € 10,-. Zonder verdere verplichtingen! Na ontvangst van het derde nummer stopt automatisch de verzending en dus ook uw proefabonnement.

Ik wil een proefabonnement

Spoor & Partners Uitgeefdiensten B.V.TOP HAIR Benelux is een uitgave van:

Spoor & Partners Uitgeefdiensten B.V.
Postbus 20
2040 AA Zandvoort
Tel: 023 574 08 81
E-mail: contact@tophair.nl


Warning: mysqli_close() [function.mysqli-close]: Couldn't fetch mysqli in /home/tophair/domains/tophair.nl/public_html/libraries/joomla/database/database/mysqli.php on line 141

Warning: mysqli_close() [function.mysqli-close]: Couldn't fetch mysqli in /home/tophair/domains/tophair.nl/public_html/libraries/joomla/database/database/mysqli.php on line 141

Warning: mysqli_close() [function.mysqli-close]: Couldn't fetch mysqli in /home/tophair/domains/tophair.nl/public_html/libraries/joomla/database/database/mysqli.php on line 141

Warning: mysqli_close() [function.mysqli-close]: Couldn't fetch mysqli in /home/tophair/domains/tophair.nl/public_html/libraries/joomla/database/database/mysqli.php on line 141